Røgsmuld og røgflis

Her finder du et stort udvalg af røgsmuld og røgflis til din røgovn og grill. Vi har mange forskellige træsorter, herunder bøgetræ og elletræ, som tilfører kødet lækre smage. Blandt vores udvalg finder du røgsmuld og røgflis til både kold- og varmrøgning. Vælg mellem små og store poser på helt op til 13 kg.


{{discount | currency_format}}

{{value}}
{{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Tips til valg af røgsmuld og røgflis

Hos Fluer har vi samlet et stort udvalg af røgsmuld og røgflis, så man ikke blot kan finde alt til at fange fisken, men også de vigtigste ting til at tilberede den. Med røgsmuld eller røgflis kan man tilføje de lækreste smage til alt fra fisk til bacon og pølser. Når man skal købe røgsmuld eller røgflis er det vigtigt, at man vælger et produkt af høj kvalitet. Et godt tip er, at røgsmulden eller røgfliset skal opfylder disse kriterier: 

 

  • 100 % naturtræ
  • 100% fri for kemikalier, limrester, bark og lignende
  • Varmebehandlet træ for at undgå fugtdannelse
  • Røgsmuld til koldrøgning
  • Røgflis til varmrøgning

 

Både røgsmuld og røgflis varmebehandles for at reducere træets vandindhold med op til 20%. Dette gør, at der ikke dannes fugt i indpakningen, som ellers kan sprede svamp og mug på træet. Desuden vil ekstra tørt træ røge bedre og hurtigere end let fugtigt træ. 

 

Røgsmuld til koldrøgning

Hvis man primært vil lave mad med koldrøgning, skal man bruge røgsmuld. Ved koldrøgning tilbereder man maden i temperaturer på under 25 grader i en længere periode på mellem 8-10 timer. I princippet kan man koldrøge de fleste fødevarer, men koldrøgning egner sig især godt til fisk, som f.eks. ørred og laks. Koldrøgning bruges også ofte til at lave mørbrad og bacon. 

 

Til koldrøgning bruger man røgsmuld, fordi det ved antænding blot ryger nok til at øge temperaturen med et par grader. Dette gør, at man kan holde temperaturen nede. På meget varme sommerdage kan det dog være svært at holde temperaturen nede og derfor er koldrøgning nemmest om vinteren. 

 

Røgflis til varmrøgning

Hvis man vil lave mad med varmrøgning, skal man bruge røgflis. På trods af, at røgflis kan være længe om at udvikle røg, er røgflis perfekt til varmrøgning, fordi røget kan skaber meget højere temperaturer end røgsmuld kan. For at kunne danne røg og undgå fugtdannelse, er det vigtigt, at røgfliset opbevares i lukkede poser. Med røgflis er der mange muligheder for at eksperimentere med smagen, fordi forskellige typer skaber forskellige smage. 

 

Hvis man har købt røgsmuld kan man i nogle tilfælde bruge det til både koldrøgning og varmrøgning. Nogle røgeovne laves nemlig med indbygget temperaturregulering, så man kan opnå høje temperaturer, selvom man bruger røgsmuld. 

 

Mange forskellige typer røgsmuld og røgflis

Her på siden finder du mange forskellige typer røgsmuld og røgflis. Poserne kan købes i flere forskellige størrelser og helt op til 13 kg. Der er penge at spare, ved at købe en af de store poser og så har du jo nok til at tilberede mange fisk og andet lækkert mad. Da røgsmuld egentlig ikke har en smag, så kan det være en god idé at tilføje krydderier. Derfor har vi også et stort udvalg af røgsmuld med krydderier, som bl.a. sennepsfrø, enebær eller timian.