Geddefiskeri - Sådan får du den store rovfisk på krogen

Drømmer du også om at fange den helt store fisk, der trækker godt i linjen og giver dig kamp til stregen? Så kan det være, at du skal prøve at gå efter søens store rovfisk - gedden. Der er nemlig en helt særlig spænding og adrenalin sus ved geddefiskeri, som kan være svær at slippe igen, når man først har prøvet det. 

 

Gedden er en af de største rovfisk i de danske farvande - og det er derfor en god idé at sætte sig ind i geddefiskeri, før man kaster sig ud i det for første gang. Det er en fisk, som kan blive både stor og tung, så hvis dit geddefiskeri skal blive en succes, kræver det også godt udstyr.

 

Hvis du fanger en gedde på over 5 kilo, har du fået en fin fangst på krogen - men gedden kan komme op at veje næsten 20 kilo. Derudover kan den også vokse op til en længde på 130 centimeter - så det er ikke helt uden grund, at det er én af Danmarks største ferskvandsfisk. 

Sæson og fredning for geddefiskeri 

Du kan fiske efter gedder på mange tidspunkter i løbet året, men i sæsonen for geddefiskeri kan det være nemmere at få en stor og tung fisk med hjem. Derudover er der også fredning for geddefiskeri, som du skal være opmærksom på. I hele april måned må du ikke fiske efter gedder, da det er tidspunktet, hvor de gyder. Efter gydningen kommer gedden ned i vægt, da den ikke længere bærer rundt på en masse æg. 

 

Hvis du er på jagt efter én af de helt tunge gedder, så kan du afprøve geddefiskeriet i marts. I forårsmånederne kan gedden også nogle gange være mere aggressiv, fordi den er sulten, og det kan gøre den nemmere at fange. Ellers er der også sæson for geddefiskeri i oktober og november, men i disse kolde måneder søger gedden ned på det dybe vand.

Geddefiskeri - det skal du huske 

Udover at gedden er fredet i april, så er der også andre spilleregler, når det kommer til geddefiskeri. Hvis du fanger en gedde på under 60 centimeter, må du ikke tage den med hjem. Og hvis du fanger en gedde, som du ikke har tænkt dig at spise, er det også vigtigt, at du sætter den ud igen. Gedden indgår nemlig som en del af vandets økosystem, og den er med til at fastholde balancen i fiskebestanden. På den måde kan du bidrage til mere bæredygtigt geddefiskeri. 

Det bedste udstyr til geddefiskeri 

Med sådan en stor og tung fisk på krogen er der som sagt brug for ordentligt udstyr, så du kan tage kampen op. Gedden har mange tænder, og de er ret skarpe. Du kan derfor få brug for en fletline til geddefiskeriet, hvis gedden ikke bare skal kunne bide linen over. Du har også brug for en god fiskestang og et stærkt fiskehjul.

 

Udstyret til geddefiskeriet findes i mange størrelser og klasser - men hellere være godt forberedt, for du ved aldrig, om du får en af de store på krogen. Så vil det være lidt ærgerligt, hvis udstyret ikke kan klare det. 

 

Til geddefiskeri har du også brug for et geddeforfang, der kan styrke linen og få geddefluen til at bevæge sig på en lokkende måde for gedden. Når det kommer til agn til geddefiskeri, så er der forskellige muligheder - men det er vigtigt, at agnen er stor nok. Som et andet vigtigt redskab anbefaler vi, at du tager en makker med. Geddefiskeri kan blive lidt vildt, hvis du får fat i en stor, tung og aggressiv gedde. 

Få hjælp og gode råd her 

Der kan være mange ting at overveje, før man giver sig i kast med geddefiskeri - men husk, at vi er her til at hjælpe. Hos Fluer har vi ekspertise inden for geddefiskeri, og vi vil gerne hjælpe dig til at få en god oplevelse. Her på vores hjemmeside finder du et stort udvalg af det udstyr, du kan få brug for. Har du spørgsmål til nogle af vores produkter, eller er du i tvivl om, hvad du skal have, så kontakt os endelig. Ring til os på 71 71 80 80 eller skriv til os på fiskegrej@fluer.dk