Guide til valg af kystfluer

Skal du vælge fluer til fiskeri på kysten, så er der et utal af kystfluer at vælge i mellem. Hos Fluer.dk vil vi gerne hjælpe dig med at vælge de rigtige fluer til fiskeri på kysten. Valget af fluer afhænger bl.a. af årstiden hvorpå der skal fiskes. I det kolde kystvand bruges primært kystfluer i skrappe farver som pink, rød, gul og mange andre skrappe eller fluoriserende farver. Den kolde kysttid er fra midt november til april sådan ca. afhængig af vinteren.


Efter de farvede kystfluer bliver det tid til at fiske med imitationer af børsteorm, som er lange kystfluer i brunelige farver. Når børsteormene sværmer i vandet gælder det det om at finde de kystfluer der ligner bedst, her er mange kystfluer at vælge i mellem både som er bundet på en krog men også som er bundet på 2 kroge efter hinanden. Havørreden elsker børsteorm og spiser dem i rå mængder, men husk at en af dem nok spiser din kystflue som ligner.

                                                           Danmarks største udvalg af kystfluer finder du online hos Fluer.dk - Klik her

Efter tiden med børsteorm kommer de mere dæmpede og naturlige kystfluer på banen, fluer der ligner småfisk og rejer. Disse dæmpede naturlige kystfluer kan bruges på alle tidspunkter af dagen, dog anbefales meget mørke eller helt sorte kystfluer til sen aften og natte fiskeri.

Efterlign fluer fra naturen
Når man i det kolde vand fisker med en pink kystflue ligner den jo ikke noget fra kysten som udgangspunkt, men det er det det skal hen over sommeren og starten af efteråret. Kystfluer der ligner kutlinger, disse småfisk er nemme at efterligne med forskellige kystfluer, bind dem selv eller køb dem her på shoppen. Kutlinger som denne på billedet forneden, er nemme at finde.

 

Stort udvalg af fluer til kysten finder du online hos fluer.dk

Rejer
Rejer er også et stort fødeemne for havørreden, disse er bundet som kystfluer i massevis og i alle størrelser og farver. En kystflue der ligner en reje fiskes på eller meget nær bunden, da det er her at rejer altid befinder sig. Fisk din kystflue imitation i ryk da en reje ikke svømmer men hopper fra sted til sted. Når man står på kysten og ikke kan finde den rigtige kystflue så vælg en reje.

En reje som denne på billedet forneden er typisk efterlignet med at kystfluen har en krop der er tyk bagerst og har lange følehorn.


Kystfluer i mange forskellige farver til de bedste priser hos fluer.dk


Pakkesortiment med kystfluer

Hos fluer.dk har vi lavet en række æsker med kystfluer som er sorteret efter årstider, fiskemetoder og meget mere, du kan derved købe et sortiment specielt til fiskeri om aftenen, eller en æske kun med rejefluer. Find færdige æsker med kystfluer, som på billedet, her.


sortimenter med kystfluer køber du online hos fluer.dk

Men husk en ting! Det vigtigste er at tro på det man fisker med, ellers fanger man ikke noget, uanset om der er en kystflue eller et blink i enden af stangen. Har du spørgsmål til kystfluer eller sortimenter, så kontakt kundeservice. Vi laver gerne et kyst sortiment til dig.

Vi ønsker dig knæk og bræk med dine kommende fisketurer! Husk at vi ikke er længere end et opklad eller en mail væk hvis du har brug for vejledning.