Er det bedste fiskevejr i regnvejr?

Du har måske allerede planlagt, hvilken dag du vil ud at fiske i - men hvordan er vejret egentligt? Håber du på en varm sommerdag? Eller er det rigtigt, når det siges, at det bedste fiskevejr er i regnvejr? Læs med her og bliv klogere på, hvad der er godt fiskevejr - både for de forskellige fiskearter og ved put and take. 

Al slags vejr er fiskevejr 

Først og fremmest kan man sige, at man næsten kan fiske i al slags vejr. Det handler i høj grad om udstyr, at fiske efter vejret og en god portion tålmodighed. Men når det er sagt - så er der nogle vejrlige forhold, som giver et godt fiskevejr og i sidste ende større chance for at fange lige præcis den fisk, du har i tankerne.  Så hvad skal man holde øje med for at ramme det bedste fiskevejr? Der kan være mange faktorer at have med, når man planlægger sin næste fisketur. Godt fiskevejr handler blandt andet om temperatur, regnvejr, vindstyrke og vandstand. Det kan derfor være en god idé at holde øje med vejrudsigterne et par dage i forvejen på forskellige sider, så du bedst muligt kan matche vejret med den slags fisk, du gerne vil fange.   

Fordele ved at fiske i regnvejr 

Det siges, at regnvejr er det bedste fiskevejr - men er det rigtigt? Eller kan man lige så godt holde sig til de solrige dage, hvor der ikke er risiko for at blive våd? Regnvejr kan for det første være mange ting. En fisketur i styrtregn kan hurtigt blive til en lang og kedelig oplevelse, hvis du først er blevet våd og kold. Men lidt roligere regnvejr kan faktisk være et rigtig godt fiskevejr - især hvis du har en god vadejakke med.  Der kan for eksempel være nogle fisk, som kan være nemmere at få på krogen i regnvejr eller i koldt gråvejr. En fisk som gedden foretrækker koldt vejr og en overskyet himmel, og det kan derfor være en god fisk at gå efter i regnvejr. Derudover kan regnvejr også være et godt fiskevejr, fordi det kan få vandstanden til at stige. Øget vandstand får nemlig både flere fisk ud af deres gemmesteder, og det kan også skabe lidt strøm i vandet, som giver flere byttedyr for fiskene. 

Godt fiskevejr til forskellige fisk 

Det kan som sagt være forskelligt fra fisk til fisk, hvad der er godt fiskevejr. Det kommer både an på vejrforholdene, fiskestedet og årstiden. En ørred undgår for eksempel helst kraftig solskin, så den skal du måske ikke gå efter på en solrig sommerdag. Hvis du alligevel kommer afsted, og fiskevejret vender med mere sol, så kan du prøve at fiske efter den under en bro, ved nogle siv eller andre steder, hvor den kan gemme sig for solen.  I april måned kan du ofte opleve at have godt fiskevejr til blandt andet torsk, sild og hornfisk. Vandtemperaturen på det tidspunkt ligger normalt på omkring 8 grader, og det skaber gode forhold for netop disse fisk. Du kan fiske næsten hele året rundt, og selvom der er mange fisk, som undgår sommervarmen, så er der stadig fisk at fange i de solrige måneder. Et godt fiskevejr for aborren er nemlig lune aftener med sol og en smule vind. 

Har fiskevejr betydning i en put and take sø? 

Fiskeforholdene er jo lidt anderledes ved en put and take sø end ved mere naturlige fiskesteder. Men ikke desto mindre kan det godt betale sig at gå efter et godt fiskevejr for at forbedre dine chancer. Særligt om sommeren og om vinteren vil regnbueørreden trække mod de dybe steder i søen, så der kan være bedre fiskevejr i foråret og om efteråret. Ved en put and take sø har mængden af fiskere også en stor betydning, så nogle gange handler det mere om at fiske om mandagen, om morgen eller om aftenen.