Vælg fiskeri som hobby

Lokker det med frisk luft, vandudsigt og måske en lækker fisk, du kan tage med hjem til aftensmad? Lystfiskeri er en fantastisk hobby, som du kan blive ved med at udforske. Læs mere om fiskeri som hobby, og bliv klogere på fiskesteder og udstyr. Men pas på - fiskeri kan blive en stærkt vanedannede hobby og en fast del af din livsstil

Hvor skal du tage hen? 

Mulighederne er mange, når du skal vælge et godt sted at fiske. Alt efter, hvilken fiskeform og hvilke fisk du gerne vil have på krogen, kan der være stor forskel på for eksempel fiskeri ved en å og ved kysten. Vi guider dig til, hvor du kan kaste snøren ud med disse fire generelle fiskesteder i Danmark:

 

  • Put & Take

  • Å

  • Kyst 

  • På mole 

 

I en Put & Take sø kan der være god chance for at få en fisk med hjem - og især en regnbueørred, som oftest udsættes. Der findes efterhånden en del Put & Take søer, og det kan være et godt sted at starte, hvis du er nybegynder. Det kræver nemlig ikke så meget udstyr at være med, og der er som sagt ofte gode muligheder for at fange noget. Til gengæld deler man søen med andre, og der er måske ikke den samme ro som ved andre fiskesteder. Hvis du vælger at fiske i en Put & Take sø, så husk at tjekke, om søen er ren og at der jævnligt udsættes fisk. 

 

Hvis du er til mere natur og ro omkring - men stadig gerne vil have en god chance for fangst - så kan åfiskeri være noget for dig. Der er mange åer i Danmark, og igen behøver man ikke så avanceret udstyr. Dog har du brug for mere robust fiskeudstyr, hvis du går efter de store og tunge fisk. Med fiskeri i en å kan du være heldig at få en havørred på krogen. Hvis du særligt går efter havørredfiskeri, kan du med fordel bruge spinnere, wobler eller blink, alt efter om du kaster nedstrøms eller opstrøms, og hvornår på dagen du fisker. Husk altid at have dit fisketegn med og undersøge på forhånd, hvor du må fiske, hvis du ikke selv har jord, der grænser ned til en å. 

 

Kystfiskeri byder på mange forskellige fisk. Her kan du også fange havørreder og fisk som fladfisk, torsk og hornfisk i sommersæsonen. Det kan være svært at få bid i vintermånederne, så vil du have de bedste betingelser, kan der være mest succes i forårsmånederne og i de tidlige efterårsmåneder. Vil du prøve at få en af de aflange hornfisk med hjem på middagstallerkenen, så skal du være klar i foråret, hvor hornfisken kommer i en samlet stime. Om efteråret kan du få held med at fiske efter torsk - og særligt hvis du bruger wobler eller blink, som ligner torskens yndlingsføde, krebs. Læs mere om kystfiskeri i artiklen her

 

Endelig kan du også prøve kræfter med at fiske fra en mole. Fordelen ved at fiske fra molen er, at man kan nå ud på dybere vand i forhold til at fiske fra kysten, og at man så ikke behøver at kaste så langt. Ved molen kan du fiske efter fladfisk, torsk og sej. Torsken er særligt opmærksom på stærke farver, så prøv med blink eller jigs i farver som rød, orange eller sølv. Ved molefiskeri er der brug for fiskeudstyr, der er tungere, da man bruger blylodder. Derudover kan man nogle gange fange to fisk på én gang, og det kræver naturligvis udstyr i god kvalitet, der kan holde til flere kilo.                                                                                                                                                                                                                            

Fiskeri i godt selskab 

En del af den gode oplevelse ved at fiske kan være godt selskab. Det kan være hyggeligt med et fællesskab og at have nogen at dele oplevelserne sammen med. Fiskeri kan være sjovt i alle aldre - så måske dine børn skulle med ud på næste fisketur samme med dig? Udover at give din viden videre, kan dit barn også lære, hvordan man tager hensyn til naturen. Der er også mange, som tager afsted alene og i høj grad nyder stilheden og roen, når de fisker. Om du er afsted alene eller i selskab med andre, er det vigtigt at huske, at fisk kan skræmmes væk af lyde og pludselige bevægelser. 

Det rigtige udstyr til en god oplevelse

Hvis du har realistiske tanker om at få en fisk med hjem, så kræver det mere end en pind og et stykke snor i ægte tegneserie-stil. Igen har det betydning, hvor og hvad du vil fange - men uanset hvilken fiskestil du har, kan du finde udstyret hos Fluer.dk. Vi er nemlig eksperter på området og har et bredt sortiment, så du er sikker på at finde lige præcis det, du mangler. Måske har du brug for en muddler til de mørke aftentimer, eller måske er tiden blevet til en opgradering af fiskestangen? Husk at vi hos Fluer.dk også har et stort udvalg inden for beklædning, så du ikke skal tænke på våde fødder eller kolde ører. 

Med gode råd er du godt i gang 

Hos Fluer.dk vil vi gerne gøre din fiskeoplevelse så god som overhovedet muligt. Derfor vil vi gerne give ud af alle vores gode råd, så du er godt klædt på. Kom gerne forbi vores butik i Vejle, kontakt os på telefon 71 71 80 80 eller på email fiskegrej@fluer.dk. Vi står klar til at svare på alle dine spørgsmål og hjælpe dig til at gøre din fiskeoplevelse en tand bedre.