Guide til valg af Fluesæt

Skal du have nyt fluesæt, så er der flere faktorer som du skal overveje. Uanset om du er nybegynder eller øvet lystfisker, er det en super god ide at tænke over følgende:

 

Hvor skal man bruge sit fluesæt?

Hvad må fluesættet koste?

Hvilken line skal der være på fluesættet?

Hvilke fisk vil man primært fange med fluesættet?


Hos Fluer.dk vil vi gerne hjælpe dig godt i gang med valget af fluesæt, uanset om du er begynder eller professionel lystfisker på jagt efter nyt grej. Vi har derfor lavet en kort guide til dig herunder. Har du spørgsmål elller ønsker vejledning så er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan fange os på mail, telefon eller besøge os i vores fysiske butik i Vejle - Grejshoppen.

Fluesæt til kysten

På kysten er et godt allaround sæt en fluestang på 9´fod i klasse 6-8 et godt valg. Den som gerne vil fiske i blæsevejr på kysten skal gå efter en kort og stiv stang, eksempelvis en 8´fod klasse 7, det er dog ikke et sæt for begyndere. Linen skal være flydende eller let synkende ( intermediate )
 

Fluesæt køber du online hos Fluer.dk

 

Fluesæt til Put & Take søer

I de danske put & take søer kan man bruge mange forskellige stænger, både korte stænger i lette klasser, og længere stænger i høje klasser. Mange put & take søer har fisk på op til 10 kg og derfor er en let stang klasse 4 ofte for blød og skrøbelig. En god allaround stang til put & take er typisk en 9´fod klasse 5-6. Linen skal som begynder være flydende men det er også godt at fiske med synkeline.

 

Køb dit nye fluesæt online hos Fluer.dk

 

Fluesæt til Åer

I Danmark er der en lang række åer i forskellige størrelser der indeholder mange forskellige fiskearter.
Her fiskes med alt fra lette en håndsstænger efter bækørred og stalling, og store to håndsstænger efter laks og havørred.
Et fluesæt til åer er derfor meget afhængig af hvilken å og hvilken fisk man skal fange.
Vi vil derfor opfordre dig til at kontakte kundeservice for at du for netop det fluesæt der passer til dig.

 

Hos Fluer.dk køber du fluesæt til en god pris

 

Fluesæt til Gedder i søer og moser

Gedden er en stor fisk og kræver en solid stang, typisk en 9 eller 10´ klasse 7-9 er god til de grumme danske krokodiller. Stangen skal være solid og gerne have en fight knop i bunden, så man kan bruge begge hænder når der sidder en gedde på 10 kg i den anden ende.
Linen til dette fiskeri skal afhængig af dybte være enten flydende på lavt vand, intermediate på 3-6 meter vant og synkende hvis der er dybere end 6 meter der hvor du ønsker at fiske.


Vi håber du nu har fået en ide om hvad du skal se efter når du skal vælge fluesæt. Der er dog mange muligheder, men vi sidder klar i kundeservice til at hjælpe dig med at købe det rigtige fluesæt! Så tøv ikke med at kontakte os! Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at finde frem til det helt rigtige sæt. 

 

Find alle fluesæt hos Fluer.dk ved at klikke her.